AKTUELT
Foto av Thor Olav Solbjør

Partner i SAAHA Arkitekter Thor Olav Solbjør.

Solbjør presenterer Finansparken på Glassarkitektur 2019

SAAHA Arkitekter og Helen & Hard Arkitekter har tegnet Stavangers nye signalbygg. Finansparken er et bygg i massivtre med store glassfasader utført med avanserte løsninger. På Glassarkitektur 2019 presenterer partner i SAAHA Arkitekter Thor Olav Solbjør og Ali El Haij fra Rubicon prosjektet.

Samtidig trekker vi frem rehabiliteringsprosjektet Ticon Broen som ved bruk av solcellepaneler, dynamisk solskjerming integrert i glass og 4-lags isolerglass reduserer energiforbruket med 80 % i fasaden fra 50-tallet.

Glassarkitektur 2019 er gratis og holdes på Thon Hotell Oslofjord kl. 12.00 – 18.00 tirsdag 15. oktober.

Her kan lese mer om arrangementet og melde deg på.

Mulighetsbilde

Glasset har enorm betydning i utformingen av energivennlige og funksjonelle bygg. Uten dette innovative materialet ville mulighetsbildet for arkitekter og prosjekterende vært betydelig redusert. Gjennom fagseminaret «Glassarkitektur 2019» retter Glass og Fasadeforeningen og magasinet «Glass & Fasade» fokus mot aktuelle fagområder som skal fremme ny kunnskap tilpasset moderne energikrav og byggeskikk.

– Glass og Fasadeforeningen sitter med denne kunnskapen, og vi ønsker å dele den med sterke fagmiljøer. På Glass og Fasadeforeningens seminar «Glassarkitektur 2019», 15. oktober på Thon Hotel Oslofjord, kan arkitekter, prosjekterende ingeniører, entreprenører og utbyggere få ny kunnskap om nettopp hvordan man kan optimaliserer en «gammel» fasade med ny teknologi, sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

Finansparken

Fremtidens byggemarked vil i stor grad handle om rehabiliteringsprosjekter. Men samtidig vil vi få se nye praktbygg reise seg over hele landet.

Snart ferdigstilte «Finansparken» presenteres med faglig dybde på «Glassarkitektur 2019. SAAHA Arkitekter og Helen & Hard Arkitekter  har tegnet et bygg i massivtre med store glassfasader med blant annet utenpåliggende vertikale glassfinner som fast solavskjerming. Interiøret preges av transparente løsninger som fremhever bygget særpreg. Arkitekturen er grensprengende og har gitt store utfordringer både under prosjekteringen og underveis i byggeprosessen.

Som en et ekstra tilbehør til foredragene vil det være en utstilt modell som viser hvordan en spesiell systemprofilen, som er utviklet for prosjektet, binder sammen de vitale bygningsdelene.

Rehabilitering

Rehabiliteringsprosjektet som presenteres viser hvordan byggherre og entreprenør har tatt i bruk moderne løsninger for å redusere energiforbruket i verneverdige Ticon Broen i Drammen med nær 80%. Bygget får blant annet fasadeelementer med firelags isolerglass, inkludert elektrokrome glass med solskjerming og solceller i fasadeglasset. Foredraget vil blant annet omfatte presentasjon av byggherrenes opprinnelige målsetting, betydningen av et godt tverrfaglig samarbeid i prosjekteringen, og ikke minst hvordan de utførende løser de praktiske utfordringene som faktisk dukker opp underveis i denne type rehabiliteringsprosjekter.

Stor utstilling

På «Glassarkitektur 2019» holdes det også ut en stor fagutstilling med til sammen 18 utstillere.

– Vår bransje representerer innovativ teknologi som åpner for å skape dristig arkitektur, kombinert med multifunksjonelle fasadeløsninger. Våre materialer imøtekommer byggeforskriftenes krav til sikkerhet, miljø, helse og energi. Aluminium og glass er bærekraftige alternativer i fremtidens bygg. Vi tror at alle fagmiljøer og utdanningsinstitusjoner ønsker å høre mer fra oss som bransjeorganisasjon og våre medlemsbedrifters produkter og tjenester. Vi gleder oss til å møte kunnskapstørste mennesker som skal forme omgivelsene i vår fremtid, sier Hansen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av glassfagarbeiderePrivat
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.