AKTUELT

Slik kan arkitekter og entreprenører bruke glass og aluminium for å sikre et grønt fotavtrykk for sine prosjekter

15. oktober inviterer Glass og Fasadeforeningen til «Glassarkitektur 2019» på Thon Hotel Oslofjord. Fagseminaret gir ny kunnskap om glass og aluminium tilpasset byggeskikk og moderne energikrav.

– Vår bransje representerer ny teknologi som åpner for å skape dristig arkitektur, kombinert med multifunksjonelle fasadeløsninger. Uten dette innovative materialet ville mulighetsbildet for arkitekter og prosjekterende vært betydelig redusert. Vi sitter med denne kunnskapen, og ønsker å dele den med sterke fagmiljøer, sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

Finansparken

Snart ferdigstilte «Finansparken» er et av prosjektene som skal presenteres med faglig dybde på fagseminaret «Glassarkitektur 2019».

SAAHA Arkitekter har tegnet et bygg i massivtre med store glassfasader med blant annet utenpåliggende vertikale glassfinner som fast solavskjerming. Interiøret preges av transparente løsninger som fremhever bygget særpreg. Arkitekturen er grensprengende, og har gitt store utfordringer både under prosjekteringen og underveis i byggeprosessen.

Partner i SAAHA Arkitketer Thor Olav Solbjør og Ali El Haij fra Rubicon presenterer prosjektet gjennom å beskrive arkitekturens faglige utfordringer, betydningen av det tverrfaglige samarbeidet og bruken av BIM modellering underveis i det utførende arbeidet.

Som et ekstra tilbehør til foredragene vil det være en utstilt modell som viser hvordan spesielle systemprofilen som er utviklet for prosjektet binder sammen de vitale bygningsdelene.

Energieffektiv rehabilitering

Fremtidens byggemarked vil i stor grad handle om rehabiliteringsprosjekter.

På Glassarkitektur presenteres rehabiliteringen av verneverdige Ticon Broen i Drammen. Fasadeelementer med firelags isolerglass, inkludert elektrokrome glass med solskjerming, og solceller i fasadeglasset, har bidratt til å redusere energiforbruket med nær 80%.

– Denne presentasjonen vil gi arkitekter, prosjekterende ingeniører, entreprenører og utbyggere kunnskap om hvordan man kan optimaliserer en «gammel» fasade med fremtidens teknologi, sier direktør Bjørn Glenn Hansen.

I samarbeid med Ticon Eiendom, POB Entreprenør, Fasadeconsult Aluminium AS, Chromogenics og Sweco presenteres byggherrenes opprinnelige målsetting, betydningen av et godt tverrfaglig samarbeid i prosjekteringen, og ikke minst hvordan de utførende løser de praktiske utfordringene som faktisk dukker opp underveis i denne type rehabiliteringsprosjekter.

Stor fagutstilling

På «Glassarkitektur 2019» holdes det også ut en stor fagutstilling med til sammen 18 utstillere.

– Våre materialer imøtekommer byggeforskriftenes krav til sikkerhet, miljø, helse og energi. Aluminium og glass er bærekraftige alternativer i fremtidens bygg. Vi tror at alle fagmiljøer og utdanningsinstitusjoner ønsker å høre mer fra oss som bransjeorganisasjon og våre medlemsbedrifters produkter og tjenester. Vi gleder oss til å møte kunnskapstørste mennesker som skal forme omgivelsene i vår fremtid, sier Hansen.

Glassarkitektur er gratis og holdes på Thon hotell Oslofjord kl. 12.00 – 18.00 tirsdag 15. oktober.

Her kan lese mer om arrangementet og melde deg på.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Knut Jørgen Larsen som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
*Foto av +Quadra som har et spindelhjul, som kan håndtere opptil 8 spindelmotorer©Emmegi
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.