AKTUELT

Kursdeltakerne samlet på verkstedet, fra venstre: Faglærer Arne S. Hansen, Raymond Sletten (Hoddø Glasservice AS), Einar Alexander Meling (Glass & Låsservice AS), Gard Even Kristoffersen (Thermoglass AS), Harald Stolt (Pilkington Norge AS), Dag Hamang (Oslo Glass & Vindu AS), Tommy Taaje (Elverhøy Aluminium og Glass AS), Jan Remy Taaje (Elverhøy Aluminium og Glass AS), Morten Thøgersen (Elverhøy Aluminium og Glass AS), Kjetil Soot (Alu-Service AS), Ivar Nilsen (Elverhøy Aluminium og Glass AS), Erlend Hessen (Montering og Miljø AS), Per Seglem Larsen (Altiglass AS) og faglærer Geir Bakken.

Skal bli fagarbeidere i glassfaget

Med 5 års arbeidspraksis fra glassfaget kan du gå opp til fagprøven som praksiskandidat. Glass og Fasadeforeningens «Kurs i glassfaget for praksiskandidater» er rettet mot målgruppen og viser seg attraktivt. 12 nye studenter startet forrige uke på det omfattende kursprogrammet.

Kursdeltakerne kommer i fra hele Norge. Raymond Sletten har seks års arbeidserfaring fra Hoddø Glasservice AS i Hammerfest. Nå formaliserer han sin kompetanse gjennom å skaffe seg fagbrev.

– Jeg er glad for at jeg fikk muligheten til å delta på dette kurset. Nå vil jeg bli langt bedre rustet til å møte utfordringene i en travel arbeidshverdag. Nå gjelder det å være best mulig forberedt til neste samling og eksamen. Fagprøven håper jeg å få gjennomført i løpet av våren neste år, sier Sletten.

Sammen med de 11 andre studentene skal firebarnsfaren gjennom et hektisk program. Første tredagers samling ble avsluttet fredag og en ny todagers samling venter i november. Teoriundervisningen holdes på Thon Hotel Ski, mens Ås Glassmesterforretning har stilt sine lokaler til disposisjon for den praktiske opplæringen. I perioden mellom de to samlingene skal kandidatene jobbe med nettbaserte oppgaver. Kurset avsluttes da med eksamen 28. november.

LES OGSÅ: Besøk Fagdagen 2019

Per Henning Graff i Glass og Fasadeforeningen, selv glassmester, er opptatt av at både bedrifter og medarbeider ser verdien av å ha fagbrev i glassfaget.

– Vi må huske at vår bransje dekker et stort fagområde og i tillegg skal det kunnes en hel del om regelverk og standarder. Noe som gjenspeiler seg i læreplanen for faget. Man må kunne noe om hele fagområdet og det er ikke mange av bedriftene som leverer hele spekteret. Derfor må den enkelte kandidat ha stor grad av motivasjon og jobbe aktivt for å skaffe seg et bredt faglig grunnlag for å ta fagprøver, sier Graff.

Kursdeltakerne skal opp til teoretisk eksamen i desember. Når den er bestått, og dokumentasjon på gjennomført praksis kan fremlegges, så melder kandidaten seg opp til fagprøve via fylkeskommunen i sitt hjemfylke. Selve fagprøven holdes som oftest på kandidatens egen arbeidsplass, og går over fire dager.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Per Olav Tjøtta©Guro Waksvik / GF

Hekta på glass

Foto av glassmontajse©Appelbom
Foto av Radisson Plaza Hotell©Radisson
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.