AKTUELT

Blir du med Glass og Fasadeforeningen til Waldsassen får du lære mer om bruk av munnblåst i historiske og moderne bygg. Foto: Lamberts-Glas

Arrangerer ny tur til Glashütte Lamberts

Munnblåst glass har blitt brukt i vinduer i flere hundre år. Gjennom siste sekel er bruksområdene utvidet til inkludering i moderne arkitektur. – Vi ønsker bransjen og interesserte med på tur som gir de reisende en utrolig innsikt i det tyske glassverkets virksomhet, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Siden 1906 har Glashütte Lamberts munnblåst glass blant annet til bruk som vindusglass, farget glass, antikke glass, restaureringsglass og i kombinasjon med isolerglass. Nå tilbyr Glass og Fasadeforeningen og Expertreiser AS ny tur til glassverket i Waldsassen, en «glashütte» som har beholdt sin sjel og fortsatt produserer på tradisjonell måte.

– Deltakerne får oppleve tradisjonell produksjon av munnblåst bygningsglass samt en titt inn i fabrikkens mangfoldige lager av antikk-glass. I tillegg vil vi spise middag i selve glassverket i Waldsassen, sier Graff.

Waldsassen ligger nær den Tsjekkiske grensen. Turoperatøren har derfor lagt opp til en sosial del som inkluderer omvisning i Urquels bryggeri i Plzen og en rundtur i Praha. Hovedstaden i Tsjekkia blir ankomst og avreiseby for turen.

– Hele bransjens identitet er forankret i faglig stolthet. Vår faglige stolthet er igjen tuftet på glassfagets historie. Vi synes derfor at en historisk reise til Waldsassen er en naturlig del av vårt faste program, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Siste saker fra nyhetsrommet

Glass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.