AKTUELT

Henning Austad, daglig leder i Modum Glassindustri AS.

Åpen dør til Regjeringskvartalet

Modum Glassindustri AS er blant Norges ledende produsenter av sikkerhetsglass. Gjennom et partnerskap med Rapp Bomek AS skal glassprodusenten levere sikringsprodukter til Regjeringskvartalet. – Norsk kvalitet når opp i konkurranse med hele Europa, sier daglig leder Henning Austad.

Modum Glassindustri ble etablert i Modum kommune helt tilbake i 1949. Bedriften har gjennom årene tilegnet seg høy kompetanse innen produksjon og bearbeiding av glass. Produktspekteret spenner vidt, men likhetstrekket er at de aller fleste produktene som ruller ut fra fabrikken er basert på laminert glass. Egenproduserte laminerte sikkerhetsglass med motstand mot innbrudd, brann, eksplosjoner og prosjektiler.

– Vår avtale om å levere sikkerhetsglass til Regjeringskvartalet har sin bakgrunn fra et tidligere samarbeid med Rapp Bomek AS. Toten-bedriften trengte en partner til å utvikle komplette sikringsløsninger til prosjektet og spurte oss om vi ville være med å utvikle produkter og løsninger, sier Henning Austad.

Moderne vindusruter kan ha mange funksjoner. Isolasjon, soldemping, lyddemping, antirefleks er noen eksempler. Legger vi til sikring får glassproduktet en kompleks oppbygging, som ingen egentlig ser.

– Vi har levert mye avansert sikkerhetsglass til offshore-industrien opp gjennom årene. Opparbeidet erfaring bruker vi på å utvikle produkter til andre type prosjekter. Den største utfordringen er nettopp å sikre at alle glassets funksjoner fungere samtidig og hvordan klare å lage et stabilt produkt. Gjennom omfattende tester, sammen med Sintef, i egen fabrikk finner vi til slutt løsningene vi skal levere. Vår lokale tilstedeværelse og deltakelse i produktutviklingen, samt oppføling av etter markedet, gir også viktige fortrinn for kundene.

LES OGSÅ: – Trygghetsruter kan ikke monteres av hvem som helst

Tverrfaglig samarbeid

Rapp Bomek AS er altså Modum Glassindustri sin kunde og partner i prosjektet. Selskapet har sin opprinnelse i fusjonen mellom Rapp Pyrotec på Kapp og BoMek i Bodø. I fjor ble sikkerhetsleverandøren Milsec også en del av Rapp Bomek AS. Blant mye annet skal Rapp Bomek AS levere vinduer i forskjellige sikkerhetsklasser.

– Modum Glassindustri AS er gull verd for oss når vi utvikler disse produktene. I tillegg til kompetanse opplever vi en innovativ tilnærming og stå på vilje. Vi hadde ikke fått denne leveransen uten det tverrfaglige samarbeidete mellom oss, Modum og ikke minst Sintef, sier Roger Hjemberg, utviklingsansvarlig i Rapp Bomek AS.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
Foto av mann som sitter i en bil©Glass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.