AKTUELT
Foto av Andre Jensen

Andre Jensen monterer glass i arktiske strøk. Foto: Privat

Leverer glass til utstilling på Bjørnøya

Glass og Fasadeforeningens ferske medlem, André Jenssens Svalbard Glass og Fasade, er spesialist i å være spesiell. Neste prosjekt for vårt nordligste medlem er glass innspent i stålprofiler på Svalbard Museums avdeling på Bjørnøya.

De aller fleste glassmester- og glassmontørforretninger leverer et bredt spekter av produkter og tjenester. Slik sett er ikke Andre Jenssens virksomhet unik. Arbeidet handler mye om serviceoppdrag i bolig og næringsbygg. Lokalisering i Longyearbyen gir likevel noen utradisjonelle oppdrag. Glass og plexilglass til båter, glass og profiler til utstillingsmontere i forskjellige formater og fasonger, og restaurering av vinduer i verneverdige bygg er blant de faste oppdragene.

André Jenssen kommer i fra Tromsø. Han hadde sine første oppdrag på Ny-Ålesund i 1999, og deretter for Universitetssenteret på Svalbard AS i 2004. Han flyttet til Svalbard og etablerte endelig selskapet sitt i Longyearbyen i 2014.

– Svalbard Museum er etter hvert blitt en god kunde, og i disse dager holder vi på med en leveranse til museets nye «avdeling» på Bjørnøya. Prosjektet blir en av mange fine referanser, sier Andre Jenssen.

Bjørnøya Museum

Fra prosjektbeskrivelsen leser vi at fram til 2008 var det en samling gjenstander utstilt på loftet i «Gammelradioen» på Bjørnøya. Dette var det som ble kalt «Bjørnøya Museum», og ble opprettet av mannskap ved stasjonen tidlig på 1970-tallet. Samlingen inneholdt gjenstander og materiale fra alle de kulturhistoriske periodene på øya. Imidlertid var oppbevaringsforholdene svært dårlige, og selve utstillingen var også moden for utskifting/fornyelse.

Prosjektleder ved Svalbard Museum, Herdis Lien, og Meteorologisk Institutt tok samme år initiativet til å registrere og sikre alle gjenstander på en varig og god måte.

– Ved å lage en ny, mer moderne og tilgjengelig utstilling som på samme måte, eller bedre, formidler Bjørnøyas historie, vil museet igjen bli en del av tilbudet besetningen har både til eget bruk og til gjester. Før sommerferien 2019 skal rommet med utstillingen på Bjørnøya stå klart, og moduler og utstillingsmateriale være ferdig til montering. Alt fraktes ned ved hjelp av transport bestilt av Værvarslinga for Nord-Norge. Besetningsmedlemmer og personale fra museet monterer utstillingen i samarbeid med André Jenssen, forklarer Herdis Lien. Prosjektet er finansiert ved tilskudd fra Svalbards Miljøvernfond.

Glass og stål

Glassmontasjen består av rammer og glassvegger med herdet laminert glass innspent i stålprofiler. I tillegg har Jenssen fått produsert plansjene og utstillingen som dekker alle veggene. Monteringen skal gjennomføres i forbindelse med Sysselmannens Bjørnøyatokt 2019.

– Vi har en god samarbeidspartner i Drag Industrier i Bodø, og jeg var i Bodø hos dem og var med på produksjonen av glass tidligere i vinter. Jeg ser frem til å bli med til Bjørnøya i juli for å ferdigstille leveransen. Deretter gleder vi oss til å bli en del av et bredt fagmiljø i Glass og Fasadeforeningen, sier André Jenssen.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Roar Bjørnstadhaugen©Harald Aase / Member Media
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.