AKTUELT
Foto av Øystein Kvam og Erik Heide

Øystein Kvam og Erik Heide.

Startet Riis Bilglass i Holmestrand

Horten Bilglass AS har utvidet virksomheten med en nyopprettet avdeling av Riis Bilglass i Holmestrand. Erik Heide er ansatt som avdelingsleder. – Etter vår mening vil Riis-merkevaren nå dekke et enda større område i Vestfold, sier Øystein Kvam.

Kvams Glass, Horten Bilglass AS, Kvams Glass Sandefjord og CC-Glass Tønsberg er etter hvert blitt kjente leverandører av glassmestertjenester, frontruteskift og reparasjon av streinsprutskader. Sentral samarbeidspartner er Riis Bilglass.

– Riis Bilglass er en sterk nasjonal merkevare og vi har lenge sett at kjeden ikke er representert i Holmestrand. I tillegg har vi synergieffekter med allerede etablerte Riis-avdelinger i Horten, Tønsberg og Sandefjord. Siste brikke som falt på plass var å knytte til oss Erik Heide som avdelingsleder. Han har lang og god erfaring og kunne starte operativt fra første dag, forteller Øystein Kvam.

Erik Heide har erfaring med bransjen siden 2002 og kommer fra jobb i Riis Bilglass Drammen.

– Jeg synes vi har kommet godt i gang, har jevnt med oppdrag og vi ligger så langt litt foran budsjettet. Men like viktig er at vi er synlige i markedet. Daglig kommer det potensielle kunder innom og det betyr at vi blir sett og hørt, sier Heide.

Han anslår at en tredel av oppdragene kommer via drop-in, en tredel via Riis sentralbord og en tredel fra lokal markedsføring.

– Vår viktigste synergi ligger på felles lokal markedsføring. Vi gjør mange viktige markedstiltak i Vestfold som alle avdelinger drar nytte av. Samtidig er Riis flinke til å markedsføre oss nasjonalt, sier Heide.

LES OGSÅ: Riis oppretter teknisk avdeling

Støtte hos kjeden

– Dere satser åpenbart videre i dette markedet, selv med en stadig tøffere konkurransen fra merkeverkstedene i bilbransjen?

– Vi er oppmerksomme på utfordringen, men vi har tro på vår egen konkurransekraft. Vi skal fortsette å dyrke vårt fortrinn som bilglasseksperter og levere gode tjenester med høy servicegrad. Riis Bilglass har rammeavtale med alle de store forsikringsselskapene og det er i praksis assurandørene som til syvende og sist betaler regningen til forbrukeren, sier Øystein Kvam.

Kvam understreker at tilknytningen til Riis er viktig for hans selskaper.

– Vi har full støtte av kjedekontoret til Riis, både generelt i driften og denne etableringen i Holmestrand. Kjedekontorets startet i fjor et nytt kompetanse- og servicesenter, som er blitt meget bra. Tilgangen til et slikt senter er en forutsetning for å være kompetente og konkurransedyktige. Mer og mer av jobben handler om hva som er integrert i ruta, kvalitetssikring og kalibrering av komponenter som brukes. Våre 10 medarbeider får svær viktig faglig støtte fra servicesenteret, avslutter Øystein Kvam.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av roboter i glassproduksjonGlass og Fasadeforeningen
Foto av mann som arbeider på fasadefabrikkGlass og Fasadeforeningen
Foto av Trosten Sauna©Einar Aslaksen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.