AKTUELT
Foto av Per Steinar Graarud, Vidar Eikeset og Terje Gjøsæter.

Denne tomme fabrikkhallen i Fredrikstad skal bli Glassolutions Norges nye servicesenter. Vidar Eikeset (i midten) presenterte der Per Steinar Graarud (til v.) og Terje Gjøsæter som nye medarbeidere i selskapet. Maskinene er på vei fra Italia på bil denne uken.

God oppstart for Glassolutions Norge

Vidar Eikeset har fått på plass de siste sentrale brikkene i Glassolutions Norge. 1. april var Terje Gjøsæter og Per Steinar Graarud på plass i teamet. – Dermed er to viktige stillinger i virksomheten endelig operative, sier Eikeset, som også kan fortelle om hyggelig utvikling i ordreinngang i 2019.

11. januar kjøpte Mimir Invest AB og Vidar Eikeset Glassolutions Norge og Sverige fra Saint-Gobain. Omorganisering, kortere vei til beslutninger, ny investeringsplan og ikke minst optimistiske eiere og medarbeidere ser så langt ut til å gi resultater.

– I februar og mars ser vi en hyggelig økning i ordreinngang på 20% sammenlignet med fjoråret. Vi tar da med korrigering med tanke på at påsken i fjor landet i mars. Samtidig er det oppstått en ny giv hos medarbeiderne og vi møter en positivt respons ute hos kundene, sier Vidar Eikeset.

Tilbake på jobb

Per Steinar Graarud kommer fra stilling hos Norsk Gjenvinning, men har årelang erfaring med glassproduksjon i Saint-Gobain Bøckmann.

Saint-Gobain Bøckmanns produksjon i Fredrikstad var så sent som i 2008 oppfattet som en av Nordens mest moderne glassfabrikker, og virksomhetene i Norge hadde over 450 ansatte. Omsetningen var over 500 millioner kroner, og selskapet leverte et overskudd på 36 millioner kroner.

Når Saint-Gobain-konsernet sentralt besluttet å legge ned produksjon av isolerglass i Norge, og flytte produksjon til søsterselskaper rundt i Europa, var Graarud med på å utvikle TRADE modellen som skulle betjene de norske kundene. Graarud har opprinnelig bakgrunn fra produksjon, og valgte selv å forlate det tradisjonsrike selskapet.

Etter noen år i Norsk Gjenvinning er han nå tilbake som strategisk innkjøper for Glassolutions Norge og Sverige. Snart i samme lokaler som den gamle isolerglassfabrikken holdt hus.

– Denne muligheten kunne jeg ikke la gå i fra meg. Her i Fredrikstad settes det opp et fabrikkanlegg helt fra bunnen av, og de øvrige investeringene i Sauda og Emmaboda gir oss en god og fleksibel kapasitet. Vi blir en betydelig aktør ovenfor råvare- og komponentleverandører, og vi kan sikre oss gode priser og betingelser som igjen kommer egne kunde til gode.

– Jeg vil legge til at tiden i Saint-Gobain hadde mange positive sider. Medarbeidere med faglig stolthet jobbet i gode strukturer og med tydelige rutiner. Vi skal ta med oss det beste fra denne kulturen videre, men samtidig skal vi skape mye nytt gjennom engasjerte medarbeidere. Etter bare et par dager på jobb, merker jeg en stor optimisme blant kollegaene, sier Graarud.

Det nye servicesenteret i Fredrikstad skal etter planen åpne 2. mai.

LES OGSÅ: Glassolutions investerer for 50 millioner kroner

Ny salgssjef

Terje Gjøsæter har bakgrunn fra IT-bransjen og annen tjenesteytende næring. Byggebransjen kjenner han godt fra tiden som salgsdirektør i Gyproc. Han blir den første rene salgsdirektøren i Glassolutions Norge på 10 år.

– Vi skal lage en stamme i salgsteamet som både har erfaring fra bransjen, og kunnskap om salg. Motiverte selgere skal ta tilbake kundeandeler selskapet har mistet. Gjennom god kundeoppfølging og leveringskvalitet skal vi gjenskape tilliten i markedet. Jeg ser frem til å jobbe i et selskap med en flatere struktur og uten konsernkrav farget av politiske føringer, sier Gjøsæter.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.