AKTUELT
Illustrasjon av forelesning

Intelligent inneklimastyring i historisk eiendom

Myntgata 2 er et historisk område i Oslo bestående av fem store bygninger. Hele eiendommen er i kommuneplanen regulert til bevaring med nasjonale kulturminneinteresser. Aspelin Ramm Eiendom har valgt den intelligent inneklimastyringen NV Embedded i eksisterende renovert fasadevinduer.

Frem til våren 2019, gjennomgikk den nær 3.000 m2 store bygningen mot Nedre Slottsgate en stor ombygging, som omfattet blant annet etablering av automatisk kontrollert naturlig ventilasjon.

Den naturlige ventilasjon er gjort ved å montere intelligente vindusmotorer på eksisterende renovert fasadevinduer. De intelligente motorene er montert for å sikre riktig ventilasjon av rommene basert på temperatur og CO2 målinger samt lokale værdata.

WindowMaster BSI as står for regulering av den hybride ventilasjon inkludert varmestyringen. De har også levert røykventilasjon til trappeløpene. Ved å la samme leverandør stå for flere systemer lettes byggeprosessen og driften. WindowMasters intelligent inneklimastyring NV Embedded® er brukt på prosjektet, og sikrer nøyaktig regulering av hvert enkelt vindu for naturlig ventilasjon. Ved å velge NV Embedded®, vil brukerne få mulighet til å overstyre vinduene samt følge inneklimaet for de siste 24 timer i sitt eget område via en app, sier Andreas M. Fritzen i en pressemelding fra WindowMaster International A/S.

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Siw Skarbø©H-fasader
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.