Saint-Gobain har solgt Glassolutions Norge og Sverige

Saint-Gobain har solgt Glassolutions Norge og Sverige til det svenske investeringsselskapet Mimir Invest AB. Vidar Eikeset fortsetter som leder for virksomhetene. – Våre nye eiere har også inngått en franchiseavtale med Saint-Gobain som betyr at vi skal fortsette utviklingen av merkevaren Glassolutions og samtidig ha en lokal tilstedeværelse i de to landene, sier Eikeset.

Vidar Eikeset tiltrådte 2. januar i 2018 som ny administrerende direktør i Saint-Gobain Bøckmann AS. Som en den av prosessen ble alle enhetene i Saint-Gobain Bøckmann samlet under navnet Glassolutions Norway AS. I fjor sommer fikk han også lederansvaret for Glassolutions i Sverige. Glassolutions Norge og Sverige produserer og distribuerer glassprodukter med en årlig omsetning på rundt 35 millioner Euro og sysselsetter 170 personer.

LES OGSÅ: Vidar Eikeset er ny sjef i Glassolutions Norway AS

– Våre selskaper har en lang historie i både Sverige og Norge. Vi er derfor glade for at vi fant en eier med skandinavisk forankring. I Mimir har vi funnet en riktig partner for å utvikle Glassolutions Norge og Sverige utenfor Saint-Gobain-gruppen. Mimir tilfører ytterligere ressurser og har erfaren kompetanse fra byggematerialer og mange andre bransjer.

– Vår selskapsstrategi, inkludert offensive investeringsplaner i Sauda og i Emmaboda, blir nå enda tydeligere. Vi skal bruke våre lokale medarbeideres kunnskap og vilje til å komme tilbake på banen med god salg- og kundeservice, lokal produksjon og effektiv distribusjon, sier Eikeset.

Vidar Eikeset skal selv inn på eiersiden i bedriften.

– Jeg har stor tro på vårt nye konsept. Derfor går jeg inn på eiersiden i bedriften. Det ligger fortsatt et uforløst potensial i våre produkter til det norske og svenske markedet, sier Eikeset.

Selskapsstrategi

Glassolutions Norway AS har i dag virksomhet i Oslo, Fredrikstad og Sauda. Ny selskapsstrategi inkluderer delvis en omorganisering av driften. Det betyr at det i løpet av våren skal etableres et helt nytt servicesenter i på Øra i Fredrikstad. Driften med proffbutikk, lager og administrasjon i Oslo forblir uendret.

Produksjon vil finne sted i Emmaboda og Sauda. I Emmaboda er den tidligere produksjonslinjen for brannglass oppgradert og tilpasset for isolerglassproduksjon. I Sauda vil det også komme betydelig investeringer i oppgradering av utstyr.

GFD 2019: Glassfaget – fremtidens fag

Mimir-konsernet holder til i Stockholm, ble grunnlagt i 2016 og omsetter for over 300 millioner Euro

– Vi er glade for at Saint-Gobain valgte Mimir som kjøper av Glassolutions Sverige og Norge. Mimir-teamet ser frem til å samarbeide med Vidar Eikeset og ansatte i Glassolutions Sverige og Norge om å videreutvikle de to selskapenes produksjons- og distribusjonsmodeller. Mimirs driftsgruppe tilbyr tiår med erfaring fra å samarbeide med produksjons- og distribusjonsfirmaer globalt for å levere vekst og lønnsomhet til selskaper og partnere, sier Jeff Bork, i Mimir Invest AB.