WICLINE 75 av resirkulert aluminium

Hydro øker produksjonen av tidligere brukt resirkulert aluminium. Som følge av satsingen vil Hydro Building Systems tilby vinduet WICLINE 75 MAX produsert av omsmeltet aluminium.

I tråd med strategien om å tilby kundene det «grønneste» aluminium i industrien investerer Hydro i sitt omsmelteanlegg i Azuqueca, Spania, for å øke produksjonen av det resirkulerte aluminiumproduktet Hydro 75R, skriver Hydro i en pressemelding til glassportal.no.
Hydros forretningsområde Primary Metal lanserte produktet Hydro 75R i desember 2017. Produktet leveres som pressbolt, og inneholder minst 75% resirkulert aluminium som tidligere er brukt i andre produkter. Hydros mål med produktet er å øke bruken av denne typen aluminium i ekstruderte produkter.
Innholdet i Hydro 75R er verifisert av DNV GL, basert på sporbarhet og kvalitetsprinsipper utviklet av Hydro.
Det sertifiserte lavkarbonaluminiumet produseres kun i Hydros anlegg i Clervaux, Luxembourg.
Hilde Merete Aasheim, konserndirektør for Hydro Primary Metal, sier at utvidelsen i Azuqueca vil gjøre det mulig for selskapet å tilby ytterligere 25 000 tonn Hydro 75R innen 2020.
– Vi tror at dette produktet fyller et behov i markedet, sier hun.

Fyller et markedsbehov
Sist måned inngikk Hydro Primary Metal og forretningsområdet Hydro Extruded Solutions en avtale hvor Extruded Solutions vil kjøpe hele volumet som skal produseres av Hydro 75R i 2019 for bruk i deres byggsystemer. Primary Metal vil allikevel fortsette å tilby testordre med Hydro 75R til andre kunder.
– Våre kunder ser etter mer bærekraftige materialer til deres produkt- og systemløsninger. Hydro 75R er et sertifisert produkt som hjelper dem med å møte sine egne klimastrategier, sier Egil Hogna, Executive Vice President for Hydro Extruded Solutions.
– Med Hydro 75R kan vi nå tilby verdens grønneste aluminium – garantert.

Hydro 75R i byggsystemene Wicona og Technal
Hogna sier at hans organisasjon for byggsystemer i aluminium vil benytte seg av Hydro 75R-merket aluminium som et unikt salgsargument. Hydros varemerke Wicona har allerede begynt å markedsføre vinduet WICLINE 75 MAX, mens varemerket Technal planlegger å benytte Hydro 75R i sitt produktsortiment fra neste år.
– Dette produktet går til kjernen i vår bransjes bærekraftutfordring. Med Hydro 75R møter vi den globale etterspørselen etter aluminium med metall som produseres med lavest mulig karbonavtrykk i forhold til konkurrerende byggematerialer, sier han.

Avansert sorteringsteknologi
Hydros avanserte teknologi for sortering av skrapmetall gjør det mulig for selskapet å tilby førsteklasses aluminium med det høyeste innholdet av resirkulert aluminium som er tilgjengelig i markedet. To Hydroanlegg samarbeider om å produsere Hydro 75R til pressbolt. Sortering av skrapaluminium skjer i et eget anlegg i Dormagen, Tyskland. Anlegget sender deretter metallet til omsmeltefabrikken i Clervaux, hvor Hydro 75R produseres.