AKTUELT

Per Henning Graff er klar med nytt kurs for GF Autoriserte Glassrådgivere.

Skal utdanne flere glassrådgivere i 2019

Glass og Fasadeforeningen fortsetter arbeidet med å autorisere rådgivere. – I desember starter vi opp med nytt kull elever til glassrådgiverutdanningen. I løpet av 2019 vil foreningen til sammen ha utdannet over 130 autoriserte glassrådgivere, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glass og Fasadeforeningen autoriserer rådgivere innenfor fagområdene glass og fasade. Det omfattende kursopplegget avholdes årlig, men for ett fagområde av gangen. I 2020 står autorisasjon av glassrådgivere på programmet.

– Foreningen og våre medlemsbedrifter skal være de beste i klassen. Derfor satser vi videre på vårt anerkjente utdanningstilbud. Foreningen etablerte autorisasjonen i 1996 og i løpet av 2019 vil over 130 bransjefolk ha blitt autorisert som glassrådgiver i regi av foreningen. Utdanningen for fasaderådgivere startet i 2007 og vi har så langt nådd 50 autorisasjoner. Disse tallene er vi svært stolte av, sier prosjektleder Per Henning Graff.

– Foreningen har autorisert rådgivere i flere år. Er det noe nytt i dette utdanningstilbudet?

– Ja, vi forsøker å tilpasse oss endringene i hverdagen. Våre kunder, både private og profesjonelle, har for eksempel tilgang til ekstremt mye informasjon om våre produkter og vårt fag via internett. Derfor må vi til enhver tid ligge i forkant, og vite hvilke regler som gjelder for reklamasjoner for forbrukerne, hvilke hensyn som må tas ved bruk av glass i forskjellige kombinasjoner og bruksområder. Kravene til dokumentasjon og kjennskap til standarder og regelverk har også blitt kraftig innskjerpet de senere år, og det samme gjelder for organiseringen i egen bedrift. Sist men ikke minst setter vi et grønt fokus på våre fagområder. Spesielt avfallshåndtering i forbindelse med rehabilitering blir belyst. Men den tradisjonelle materialkunnskapen er basis i utdanningen, og det kurset bygges opp rundt, sier Graff.

Krevende

Det benyttes foredragsholdere både fra GF og eksterne samarbeidspartnere, og kurset går over tre samlinger over tre til fire dager. Etter gjennomført kurs, må kandidaten levere en krevende prosjektoppgave. Erfaringene viser at det tar mellom 200 og 300 arbeidstimer for å komme gjennom denne oppgaven.

Kursinnhold

Kurset gir grunnleggende innføring om glass og bearbeiding, energi, sikkerhet, TEK 17 og NS3510 er sentrale temaer. Smarte glass og energiproduksjon via glasset, er spennende emner som vil bli viet oppmerksomhet. Forståelse av lover og regler, spesielt med tanke på reklamasjoner, anbud og tilbud blir gjennomgått.

Kurset er inndelt i tre faser:

Fase 1 – forberedelse

Oppgave som sendes ut fra sekretariatet den to til tre uker før kursstart. Deltagerne forbereder svaret frem til første samling, hvor disse gjennomgås.

Fase 2 – samlinger

Samling 1: 11. – 13. desember 2018

Samling 2: 15. – 17. januar 2019

Samling 3: 5. – 7. mars 2019

Oppgradering

For å holde denne gruppen med fagfolk oppdaterte, og for at de skal beholde sin autorisasjon, må rådgiverne hvert femte år inn til en oppgradering. Dette er et kurs som går over to dager, og er en oppfriskning av kunnskapen, og gjennomgang av nye regler og forskrifter.

Mer informasjon

Siste saker fra nyhetsrommet

Foto av Roy Thomas NilsenGlass og Fasadeforeningen

Fagmann på plass

Foto av lærling og faglig lederGlass og Fasadeforeningen

Fremtidens fagfolk

Foto av Jonas van Zwieten SivertsenGlass og Fasadeforeningen
bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.