– Foreningens kunnskap og kompetanse er viktig

Bedriften bak det velrenommerte MagnorVinduet ser mange gode grunner til medlemskap i Glass og fasadeforeningen. – Glass er en viktig bestanddel i vår dør- og vindusproduksjon. Vi må holde oss oppdaterte, slår salgssjef Sturle Sørstrønen fast.

– Da vi arbeidet med informasjon på nettsiden vår, så vi at vi ville ha nytte av å knytte oss til foreningen. Der er det kunnskaper og kompetanse på alt om glass. Vi ser fram til å benytte oss av denne kompetansen. Vi tenker også at foreningen kan bli en god sparringspartner i forbindelse med spesielle utfordringer, sier Sørstrønen.

– På bedriftens hjemmeside er det direkte link til Glass og Fasadeforeningens faktainformasjon om glass. Foreningens forbrukerinformasjon er nyttig, samt informasjon om regelverk.

H-Vinduet Magnor ble etablert i 1982, og har fabrikk i Eidskog kommune, tre mil øst for Kongsvinger. Administrasjons- og salgsavdeling ligger i Fana i Bergen. Vedlikehold og holdbarhet har hele tiden stått sentralt. MagnorVinduet er det eneste produktet i sitt slag. En unik 3-delte konstruksjon gir vedlikeholdsfrie produkter med levetid på 60 år.

– Vi skiller oss ut med våre aluminiumsvinduer. Tre blir kun brukt innvendig.

Samtlige produkter er utviklet og produsert i Norge. MagnorVinduet er et heleid norsk selskap.

Robust og bærekraftig

– Vi er opptatt av miljøet. Våre robuste og bærekraftige produkter gir gode poeng i et miljøregnskap, forteller salgssjefen.

I de nye kontorlokalene til Sweco på Fantoft er det brukt Magnor vinduer. Bygget er et av landets mest miljøvennlige, og har et beregnet energibruk på kun 35 kWh per kvadratmeter per år. Det er godt innenfor kravet til passivhus. Målet er å oppnå klassifisering BREEAM Excellent.

– Vi har vært med på flere BREEAM prosjekter, og vi har mange skoler på cv-en. I disse prosjektene er det å snakke med arkitekten viktig og lærerikt. Glass er alltid et tema som kommer opp. Alt fra lys, himmelretninger, sikkerhet, soldemping og refleksjoner.

Han mener bransjen i altfor liten grad bruker sikkerhetsglass.

– I eneboliger i dag forventer beboerne sikkerhet. Er det glass fra gulv til tak er det viktig. De som priser er ofte tilbakeholdne på grunn av priskonsekvensen. Vi mener sikkerhetsglass likevel bør brukes mye mer. Vi gjør våre kunder oppmerksomme på dette, og vi bli lyttet til. Mange stoler på våre råd og vår kompetanse.

Tekst: Guro Waksvik

Fakta

Firma: H-vinduet Magnor AS
Etablert: 1982
Adresse: Fana i Bergen, og Eidsskog
Telefon: 55 11 29 70
E-post: post@hvm.no
Web: www.magnorvinduet.no
Bransje: Produksjon av vinduer og dører
Daglig leder: Ole-Vidar Skaathun
Foretaksnummer: 991868542
Antall ansatte: 55
Omsetning 2017: 110 millioner
Firmaets representant: Sturle Sørstrønen, sts@hvm.no