Vellykket kurs for praksiskandidater

Glass og Fasadeforeningen har ambisjoner om at flere ansatte i bransjen sikrer seg fagbrev gjennom foreningens «Kurs i glassfaget for praksiskandidater». I går og i dag startet 17 nye praksiskandidater arbeidet med å sikre seg fagbrev. – GF Kurs og utdanning handler om å styrke kunnskapen i bedriftene og synliggjøre verdien av det å ha et fagbrev, sier prosjektleder Per Henning Graff.

GFs §3.5 kurset er et eksamensforberedende kurs, som forbereder kandidaten til å gå opp til den teoretiske eksamen, som kreves før fagprøven avlegges. Kurset holdes normalt på Kongsberg videregående skole – Glassfagsenteret og samlingene inneholder både teoretisk og praktisk undervisning. Nå har foreningen for første gang holdt kurset utenfor Kongsberg.

– Ved flere anledninger har vi fått tilbakemeldinger om at vårt tradisjonelle «Kurs i glassfaget for praksiskandidater» burde holdes flere steder i landet. Vi har lyttet til våre medlemsbedrifter og arrangerte denne uken kurs i Sandnes. Erfaringer fra denne vellykkede samlingen forteller oss at det er grunnlag for å arrangere kurs flere steder i landet. Vi får flere kursdeltakere og dermed flere folk med fagbrev i glassfaget, sier Graff.

– Hvem kan delta og hva kreves av kandidatene?

– Alle med 5 års arbeidspraksis fra glassfaget kan gå opp til fagprøven som praksiskandidat. Overfor alle som ønsker å delta er vi tydelige på at glassfaget dekker et stort fagområde og glassfagarbeidere må ha god kunnskap om regelverk og standarder. I tillegg til å gjennomføre et krevende kurs, må den enkelte kandidat jobbe ‘aktivt for å skaffe seg et bredt faglig grunnlag for å ta fagprøven. Deltakerne her i Sandnes svarte på våre forventninger ved å både vise stor interesse og legge ned betydelig arbeid, sier prosjektleder Per Henning Graff.

17 deltakere

Stadig flere bedrifter og deres medarbeidere benytter seg av tilbudet om kurs. De 16 deltakerne som fikk med seg et godt grunnlag for å forberede seg til fagprøven denne gang var Anna Marie Thams Wulfsberg, Alt-i-glass AS, Fredrik Larsson, Saint-Gobain Glassolutions AS, Arve Frafjord, Riis Montasje AS, Alexander Vespestad Jacobsen, Riis Montasje AS, Mindaugas Lapunas, Glassmester 1 AS, Artur Mazur, Glassmester 1 AS, Trond Ørjan Voster, Pilkington Norge AS, Jorunn Beyer Olsen, Pilkington Norge AS, Harald Chr. Hartvigsen, Pilkington Norge AS, Cecilie R. Vistnes Andersen, Pilkington Norge AS, Egil H. Olsen, Pilkington Norge AS, Atle Ingvaldsen, Pilkington Norge AS, Trond Ørjan Voster, Pilkington Norge AS, Hans-Peter Hole, Kjelstrup Olsen Glass AS, Kim Daniel Sunden, Glassmester 1 AS, Ørjan Skjæveland, Farstad Glass og Interiør AS og Christian Nierenberg, Universal Glass & Solskjerming AS.

Kurs- og foredragsholdere var Geir Bakken og Arne S. Hansen. Per Henning Graff er prosjektleder.

Nær 150 praksiskandidater har til nå skaffet seg fagbrev gjennom å delta på Glas og Fasadeforeningens kurs.