Folkene bak de kjente bygningene

Alle i byggebransjen og -næringen kjenner aktede og anerkjente bygninger. men kjenner de personene som har designet og bygget dem? Hvem er disse og hvordan ble de hva de er i dag? «Architects, not Architecture» på Vulkan Arena den 13. september inviterer gjester til møte med Kjetil Thorsen, Siv Helen Stangeland og Dan Stubbergaard.

I løpet av de siste to årene har konseptet «Architects, not Architecture» blitt en suksess i Tyskland og har inspirert hundrevis av arkitekter i ulike byer.

– Jeg opplevde arrangementet for første gang i Hamburg i 2017 og var overbevist om at dette var et konsept norske arkitekter ville elske, sier Hanne Sofie Flem Bjørkestøl, markedsansvarlig i Schüco Norge, i en pressemelding.

Schüco Norge er en av de fire sponsorene til arrangementet. Fermín Tribaldos er en spansk arkitekt og initiativtaker til «Architects, not Architecture». På Vulkan tar han i mot Kjetil Thorsen, grunnlegger av Snøhetta, Siv Helene Stangeland, partner i Helen & Hard og Dan Stubbergaard, partner i COBE.

– Konseptet er alltid det samme. De tre foredragsholderne har tjue minutter hver til å snakke om deres idéer om arkitektur og (profesjonell) biografi, så vel som deres personlige visjoner og mål. Men de har ikke lov til å snakke om noen av sine prosjekter, sier Tribaldos. I Oslo deler to norske arkitekter og en dansk arkitekt sine idéer og erfaringer med oss. Alle tre er erfarne fagfolk som bygger prisvinnende prosjekter rundt om i verden, samtidig som de også selv er aktive globetrottere, sier Fermín Tribaldos.

Program 13. september
Kl. 18.00 Dørene åpner «Get together»
Kl. 19.00 – 19.15 Velkommen
Kl. 19.15 – 20.45 Foredrag (20 min per person etterfulgt av 10 min. intervju)
Kl. 20.45 – 21.45 Åpne spørsmål
Kl. 21.45 – 23.00 Get together