SWISSPACER Air – nå enda bedre

Foran Glasstec 2016 ble SWISSPACER Air lansert. Komponenten sørger for trykkutjevning i isolerglass og motvirker klimabelastninger. Etter flere langvarige tester dokumenterer produsenten at SWISSPACER Air har kvaliteter som løser et grunnleggende problem i bransjen.

Luften i hulrommet mellom rutene i isoler-ruten vil hele tiden prøve å tilpasse seg lufttrykket rundt. Det lukkede systemet hindrer den imidlertid i å gjøre det. Dersom vinduer monteres i en annen høyde enn de er produsert i, skjer det ingen trykkutjevning, og det kan oppstå tydelige formendringer. Glasset kan bule utover eller innover. Denne effekten oppstår også under transport med store høydeforskjeller, for eksempel over fjelloverganger, gjennom tunneler eller på fly. Det fører til betydelige spenninger langs glasskantene. Dette igjen kan føre til skader på kantforseglingen, og i verste fall kan ruten sprekke. Faren for slike skader kan minimeres når det foregår en kontinuerlig trykkutjevning mellom klimaet utenfor og hulrommet mellom rutene. SWISSPACER Air muliggjør en slik utjevning.

SWISSPACER Air er en metallhylse med integrert spesialmembran. Den spesielle konstruksjonen forhindrer at det kan bygge seg opp vanndamp i hulrommet mellom rutene som fører til kondens eller skader de metalliske energibeleggene. Takket være den permanente trykkavlastningen kan isolerglassets funksjon og kvalitet bevares over lang tid. Dermed kan glasset oppnå vanlig levetid selv om det utsettes for klimabelastninger. Det gir høy sikkerhet både for sluttkunder og for isolerglass- og vindusprodusenter.
Komponenten monteres på en enkel og sikker måte.

– Kundene får det rette verktøyet og en nøyaktig monteringsveiledning», sier Karl-Theo Roes, leder for markedsutvikling og innovasjon i SWISSPACER i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

– Allerede under produktpresentasjonen på Glasstec 2016 var vi trygge på at SWISSPACER Air virker. Men dessverre var det noen aspekter ved den industrielle produksjonen som vi ikke var fornøyde med, og som rett og slett ikke levde opp til kvalitetskravene våre. Samtidig har utviklerne våre brukt tiden godt til å forbedre SWISSPACER Air ytterligere ved å endre på noen detaljer i konstruksjonen. Komponenten vår er også grundig testet av ift Rosenheim. Nå som resultatet foreligger, er vi i gang med å få på plass produktgodkjenningen gjennom DIBT (tysk institutt for byggeteknikk), forteller utviklingsleder og produktsjef dr. Martin Henseler.
SWISSPACER Air kan du se på Glasstec 2018.