Energieffektive utenpåliggende sprosser

Energiglassvinduer med utenpåliggende sprosser fra varmkantsprodusenten SWISSPACER kombinerer tradisjonell sjarm med høy energieffektivitet. SWISSPACER utvider nå utvalget i takt med den økende etterspørselen i markedet. Utenpåliggende sprosser er nå tilgjengelige i 13 størrelser i stedet for 9. I tillegg kommer et nytt sprossekryss med integrert klaprebeskyttelse.

Utenpåliggende sprosser fra SWISSPACER er laget av samme høyisolerende plast som SWISSPACER sine avstandsstykker. Plasten minimaliserer kuldebroer i energiglasset. Termisk isolerende vinduer med SWISSPACER utenpåliggende sprosser oppnår på den måten en fremragende energieffektivitet. Ikke bare hjelper det sluttkundene å spare energi og oppvarmingskostnader. Det øker også komforten, ettersom temperaturen på innsiden av vinduet holder seg behagelig selv om det er vinter ute, skriver SWISSPACER i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

UW-verdien påvirkes bare i mindre grad av SWISSPACER utenpåliggende sprosser. Produsenter av energiglass og vinduer kan bruke det enkle, intuitive online-verktøyet SWISSPACER CALUWIN (www.caluwin.com) for tydelig å vise kundene fordelene ved de termisk optimaliserte plastsprossene. Dette verktøyet bruker de nøyaktige Psi-verdiene for sprossene. Dermed er det ikke behov for det vanlige påslaget på UW-verdien på opp til 0,3 W/(m2/k) som skal brukes ifølge EN 14351-1.

I tillegg til de tidligere ni dimensjonene på 8/10/12 x 20/24/30 mm finnes nå også de nye størrelsene 12 x 18 mm, 16 x 18 mm, 14 x 24 mm og 14 x 30 mm. De er utstyrt med en klaprebeskyttelse ferdig integrert i sprossekryssene. Alle dimensjonene kan leveres i de seks standardfargene fra SWISSPACER-fargepaletten. Utenpåliggende sprosser fra SWISSPACER er enkle å tilpasse vinduer i alle størrelser. Sammen med de perfekt tilpassede endepluggene gir de et høykvalitets, eksklusivt utseende. De er en avansert løsning for markedets voksende etterspørsel etter tradisjonelle sprossevinduer.