Trendy balkonginnglassing

Det er tatt i bruk spennende glassløsninger i Bergen og omegns Boligbyggelags nyeste leilighetsprosjekt Portalen som ligger på kaikanten i Damsgårdssundet.

Et av særpregene i Portalen er glassfasaden som er bygget opp av store skyvefelter. Arkitekten ønsket en glassfasade som kunne åpnes og lukkes, og løsningen ble glassdører som strekker seg fra gulv til tak med et rekkverk på innsiden, skriver Accord Glassbygg i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

Det var en utfordring å finne løsninger som ivaretok både arkitektens visjoner og entreprenørens ønske om å finne bestandige og vedlikeholdsvennlige produkter som kunne bygges og produseres.

Løsningen fant man på Askøy utenfor Bergen. Accord Glassbygg prosjekterte og leverte produktene i samarbeid med Veranda, som har produksjon i samme bygg.

Innglassingene er i sin helhet produsert av Veranda. Glasset er levert av Vikeså Glass. Skyvedørene som er benyttet er av type Veranda Basic, og utført i pulverlakkert aluminium med 6mm herdet glass. Innglassingene er montert på utsiden av dekkeforkant innfestet i kantbjelke med integrert drenering som skaper et helhetlig inntrykk.

Nedløp er skjult i skilleveggene mellom balkongene, og tilkoplet avløpssystemet fra taket. Pynterammer utført i 20x100mm aluminiumsrør er montert på utsiden av skyvedørene og skaper et dekorativt mønster. På innsiden av skyvedørene er det montert spilerekkverk type LINEA RIB som også er produsert av Veranda.

Spektakulær speilhimling

Portalen har fått navn etter tunellen som går gjennom bygget, og som er inspirert av Vieux Port Pavilion i Marseille. Dette er en åpen baldakin med tak av svært reflekterende rustfritt stål som speiler omgivelsene. Accord Glassbygg har levert tunelltaket i Portalen, som er en speilhimling bestående av 6mm speilplater utført i polycarbonat, og punktfestet på bakenforliggende trelekter.

Himlingen reflekterer omgivelsene, gir et åpent inntrykk ut mot sjøen. Den skaper et overbygget utendørsareale som bl.a. rommer en 11 meter høy klatrevegg.