Glass i Nor ekspanderer i Tromsø

Glass i Nor AS satser på størrelse. Med etableringen av ny avdeling i Tromsø, samt utvidelse av eksisterende avdelinger i Narvik og Harstad er bedriften klar til å møte nye utfordringer. André Strømsnes Verbaan skal betjene det nye satsingsområdet.

– Det er steinhard konkurranse utenfra. Dette er vår måte å møte konkurransen på. Størrelse har betydning, både for kontinuitet og jevnere produksjon. Det nytter ikke å skrumpe inn, da skrumper vi fort bort, sier daglig leder Espen Angell Fagermo i Glass i Nor.

Nylig overtok bedriften agenturet for Kjells Markiser i Tromsø, et godt innarbeidet merke. Det var et godt argument for etablering i Tromsø. Solskjerming i privatmarkedet er imidlertid arbeidskrevende.
– Vi har en mann i Tromsø, og søker nå etter en til. Etter hvert trenger vi enda flere, sier Angell Fagermo.
Selv om Glass i Nor har vært i Tromsø-markedet lenge, er han ikke i tvil om etablering i byen er et klokt valg.
– Vi vil få lettere tilgang til et større marked.

Store fasadeprosjekter
André Strømsnes Verbaan er kobber- og blikkenslager, med 10 års erfaring fra Glass i Nor. For halvannet år siden flyttet han til Tromsø for å betjene det nye satsingsområdet. Inntil videre jobber han med salg og montering av solskjerming, samt noe fasademontasje.
– Til å begynne med jobbet jeg fra hjemmekontor. I mars i år fikk vi endelige nye lokaler, med både lager og kontor. Nå skal det i første omgang ansettes en som kan ta seg av salg og montering, forteller prosjektleder Strømsnes Verbaan.
Markedet har vist seg å være godt, og ved stort trykk får han bistand fra kolleger i Harstad eller Narvik. Med flere ansatte, vil bedriften gå bredere ut. Fasadeanbud er det foreløpig Narvik som tar seg av. Det er allerede flere store referanseprosjekter på cv-en, blant annet bygg for medisin og helsefag, MH2, ved Universitetet i Tromsø.

Tekst: Guro Waksvik

Fakta

Glass i Nor AS er en glass- og fasadeentreprenør med glassavdeling, blikkenslagerverksted og solskjermingsbutikk. Blikkenslagerverkstedet produserer og leverer alt innen kobber og blikk, først og fremst til fasader. Produksjon og montering av innglassede balkonger og vinterhager er også et viktig marked. Bedriften har hovedkontor i Narvik, og avdelingskontorer i Harstad og Tromsø. For tiden er det 17 ansatte som produserer og monterer fasader i aluminium og glass. Siden 1997 har Glass i Nor hatt produksjon av Wicona aluminiumsystem. Som fasadeentreprenør dekker bedriften i hovedsak området mellom Tromsø og Bodø, men med leveranser over hele Nord Norge. Solskjerming er en viktig del av virksomheten. I tillegg til Kjells Markiser dekker Glass i Nor proffmarkedet med Vental fra Hunter Douglas.