– Attraktivt kurstilbud for fasademontører

For temmelig nøyaktig ett år siden lanserte Schüco sin nye «Fasadeskole», et opplæringsprogram rettet mot hele verdikjeden. En viktig del i kjeden er montasjen og nå har 70 montører i fire byer vært på skolebenken. Neste uke åpnes klasserommet i Ålesund.

«Fasadeskolen» har hatt en hektisk start på det nye året. Med montørkurs i både Stavanger, Bergen, Trondheim og Oslo i februar og mars har teknisk avdeling lært opp og blitt lært opp av nærmere 70 montører fra fire fylker i Norge. I Rogaland fikk de polsk talende eget montørkurs på morsspråket.

– Interessen har vært stor, sier Ellen Tidemann, salgsansvarlig i Schüco, i en pressemelding til glassportal.no

Hun mener at en vesentlig grunn for interessen er sulten på kunnskap og et ønske om å redusere reklamasjoner og feil på byggeplass.

Dette kan Jannicken Kristoffersen fra Schüco Partner R. Daaland i Trondheim bekrefte. Selskapet hadde 15 montører, prosjektledere og kalkulatører på montørkurs i Trondheim. Hun er klar på at dette gir bedriften fordeler.

– Vi ønsker at våre montører skal oppdatere seg og få den samme kunnskap, samt at de har muligheten til å stille relevante spørsmål om praktiske løsninger. Å få ekstern hjelp fra Schüco gjør det mer attraktivt. For erfarne montører er det en del repetisjon, men de hevder det var oppfriskende. De nye montørene får mye god og konsentrert opplæring. Det var attraktivt å kunne tilby samtlige utemontører dette kurset. Det er trolig verdt hver time benyttet. Vi avsluttet med felles lunsj og fikk dermed en sosial avslutning med meningsutvekslinger, sier hun.

Det finnes nemlig ellers få eller ingen andre organiserte opplæringstilbud for montører.
Fasadeskolens rundreise fortsetter til Møre og Romsdal i neste uke, hvor montørene fra Straumsheim Glass og Fasade AS skal få opplæring i byggfysikk og montasje.