Alle gode ting er 20

17. desember 1998 inviterte Øystein Havik og SapaFront til Juletrelunsj for første gang. 7.000 utdelte juletrær og over 10.000 registrerte besøkende bekrefter at arrangementet er blitt en god faglig tradisjon. – Etter 20 Juletrelunsjer på rad, synes jeg det fortsatt er like moro, sier Havik.

Målgruppen for Juletrelunsjen er arkitekter og entreprenører og den arrangeres i desember hvert år. Gjestene får møte byggevareleverandører som presenterer sine nyheter og knytter kontakter for pågående og fremtidige prosjekter.
I 1998 var det 84 deltakere som ble tatt i mot av Leca (nå Weber), Skandiglass AS (nå Saint-Gobain Bøckmann), TrioVing (Assa Abloy fra 2018), Optiroc (nå Norgips), og SapaFront (nå Hydro) på Radisson SAS Scandinavia i Oslo.
For 2017 utgaven ble gjestene invitert til Stavanger, Bergen, Trondheim eller Oslo. Vertskap var Hydro, med merkevarene Sapa og Wicona, Trio Ving, Assa Abloy Entrance Systems, Weber, Norgips og Pilkington.
– Juletrelunsjen hadde sin opprinnelse hos våre svenske kollegaer. Vår nasjonale variant av den svenske modellen, er blitt populær. Vi er både stolte og glade over responsen. For oss i Hydro er Juletrelunsjene et nyttig arrangement for å treffe kundene på en uformell møteplass. Vi får vist frem produkter og nyheter for begge varemerkene WICONA og Sapa, og samtidig ha en dialog om aktuelle prosjekter, forteller Havik.
Øystein Havik er i dag salgssjef i Hydro Building Systems med ansvar for Sapa.
Gjennom årene har det vært ulike leverandører involvert. Sapa/Hydro, Norgips og TrioVing har vært med siden starten.
– Av ulike grunner har det vært enkelte utskiftninger av leverandører. Den mest stabile merkevaren vi har hatt har faktisk ikke noe med byggevarer å gjøre. Juletreservice i Aust-Agder leverte 100 juletrær det første året. Samme selskap har levert norskproduserte juletrær hvert eneste år, til sammen nær 7.000 trær altså, sier Havik.
Som en liten kuriositet legger Havik til at juletreselgeren i starten krevde kontant betaling.