Hønefoss Glass-Service inntar Hadeland

Da daglig leder Per Arne Olsen i Hønefoss Glass-Service fikk et tips om at Ulf Henriksen i Jevnaker Glass-Service vurderte å gi seg, var valget enkelt. Han la inn et bud. Det har vist seg å være et klokt trekk.

Av Guro Waksvik
Jevnaker Glass-Service var en enmannsbedrift med en årlig omsetning på mellom 1 og 2 millioner kroner. Glassmester Ulf Henriksen, som hadde bakgrunn fra Glassmester Finn Hansen, drev god gammeldags glassmestervirksomhet.
– Han hadde fylt 71 år, og hadde holdt på like lenge som meg, i nesten 35 år, forteller Per Arne Olsen.
Hønefoss Glass-service hadde allerede en del oppdrag på Hadeland. Da det viste seg å være andre interessenter, var det like greit å handle raskt.
– Vi ønsket å få en fot innenfor, før det kom andre aktører på banen, sier Olsen.
Han kontaktet Henriksen, ga et bud, og de to glassmestrene ble enige. Avtalen ble signert, og overtakelsen ble realisert rett før sommeren.
– Henriksen hadde bare en bekymring. Hva skulle han nå gjøre. Han følte seg ikke helt klar for pensjonisttilværelsen. Jobb for meg, sa jeg. Vi møttes og gjorde en avtale.
I praksis har det så langt ikke gått helt etter planen. Noe jobbing er det blitt, men 71-åringen fra Jevnaker har stort sett hatt hendene fulle med andre gjøremål. Men tilbudet står vedlike.

Bilglass og større lokaler
Glassmesteren på Jevnaker var stort sett på farten, og hadde flere oppdrag enn han rakk over. Verkstedet var lite. Nå jobber Olsen for å få bedre og større lokaler.
– For å få det til å gå må jeg satse på bilglass på Jevnaker også. Da kommer det folk. Jeg har snakket med gårdeieren om nye lokaler. Jeg regner med at det vil gå i orden i løpet av 2018.
Olsen har overtatt kundeporteføljen, og har også erfart at flere nye kunder fra området har tatt kontakt. Oppdrag for kommunen er det også blitt, med skifte av isolerglass i skoler og barnehager.
– Egentlig var oppkjøpet litt tilfeldig, men det har vist seg å være et lurt trekk. Geografisk dekker vi et større område, og vi får en større kundekrets.
Hønefoss Glass-service har i dag 8 ansatte, og er medlem av landets største bilglasskjede, Riis Bilglass. Foreløpig er det ingen konkrete planer om å utvide staben, med det kan ikke utelukkes.

Satser på kompetanse
Høy kompetanse er bedriftens varemerke. Olsen har en praksiskandidat som skal gå opp etter paragraf 3.5, og en lærling som skal begynne på Glassfagsenteret på Kongsberg videregående skole i januar. To som har vært lenge i bedriften, er snart klare til å ta mesterbrevet.
– Uten skikkelig fagkompetanse er det ikke liv laga. Da blir det ikke oppdrag verken for kommunene eller andre seriøse oppdragsgivere, konkluderer Olsen.
Olsen skulle egentlig bli bilmekaniker. Men sommerjobb hos Hønefoss Glassmagasin skulle bli avgjørende. Han tok fagbrev i 1982, mesterbrev året etter, og etablerte samtidig Hønefoss Glass-Service.
– Til sommeren er det 35 år siden jeg begynte, og jeg er blitt 62 år gammel. Jeg vurderer å trappe ned litt. Nå ser jeg meg om etter en som kan overta som daglig leder, medgir Per Arne Olsen.

Fakta om Hønefoss Glass-Service AS

  • Etablert som personlig selskap av Per Arne Olsen i 1983, omgjort til aksjeselskap i 1987
  • Leverer og monterer bilglass, interiørglass, speil, baderomsglass og rekkverk, til både offentlige bygg, næringsbygg og privatboliger
  • Omsetningen i 2016 var snaut 10 millioner kroner.
  • Per Arne Olsen er daglig leder og styreformann