Gunn Weiby på plass i Sverige

Etter 27 år i henholdsvis Saint-Gobain Bøckmann og GlassTeam as er nå Gunn Weiby på plass hos sin nye arbeidsgiver. – Jeg er blitt tatt vel i mot hos Nordmarkens Fasader AB og jeg ser frem til å bidra i satsingen i det norske markedet, sier Weiby.

Nordmarkens Fasader AB produserer blant annet aluminiumsfasader, – dører og vinduer til både det svenske og norske markedet. Selskapet har egentlig sin opprinnelse i det norske selskapet Noractor AS.
Henning Nyengen startet Noractor i Töcksfors og Sørumsand på 1980-tallet. Produksjonen foregikk i Sverige, mens montasjen ble utført av den norske avdelingen.
Anders Lindgren var den gang plassjef hos selskapets avdeling i Töcksfors og når Noractor AS trakk seg ut i 1991, startet Lindgren Nordmarkens Fasader AB.
I dag produserer det svenske selskapet produkter for norske fasadeentreprenører, deriblant Noractor AS.
Gunn Weiby er den første norske ansatte i selskapet.
– Det var vemodig å forlate GlassTeam etter så mange år på lag med gode kollegaer. Men jeg følte jeg trengte nye utfordringer og når denne muligheten dukket opp ble valget til slutt enkelt. Faglig jobber jeg fortsatt med salg og support av aluminiumsprodukter. Arbeidsmiljøet er flott og Jonas Nilsson er en god leder som jeg opplever som inkluderende, innovativ og fremoverlent. Det er viktig for meg. Til slutt legger jeg ikke skjul på at kortere og bedre reisevei til jobb betyr en del, sier Weiby.
Gunn Weiby er autorisert som både glass- og fasaderådgiver i Glass og Fasadeforeningen.
Nordmarkens Fasader AB teller i dag 26 ansatte, inkludert Weiby.
– Gunn er helt utenfor boksen og er allerede en faglig suksess for oss. Hun har taklet overgangen veldig bra og vi ser frem til å benytte hennes kompetanse når vi setter oss nye mål for foretaket, sier daglig leder Jonas Nilsson.