Fasadebransjen satser på kunnskap og kvalitet

I våres lanserte Schüco Fasadeskolen, et opplæringsprogram rettet mot hele verdikjeden i bransjen. Målet var å støtte partnere i et marked hvor både tydelige kvalitetskrav, og regler og retningslinjer, i stadig økende grad må imøtekommes. Ni måneder senere har Fasadeskolen arrangert 15 offisielle programkurs og seminarer med til sammen 95 deltakere.

Sist onsdags statikk-kurs satt rekord med 18 deltakere fra 7 ulike produsenter i hele Norge.
– Et tydelig tegn på at norsk fasadebransje satser på læring hos sine ansatte, skriver Schüco i en pressemelding til glassportal.no.
Det er første gang Schüco arrangerer et kurs i statikk på denne måten og kursholderne var tilfredse med oppmøtet.
– Det er nødvendig for våre partnere å bygge kompetanse internt, men at oppmøtet skulle bli så bra, det hadde jeg ikke forventet, sier teknisk sjef Håkon Eggestad.
Tomasz Zamrzycki, sivilingeniør og byggteknisk rådgiver i Schüco gleder seg til å se virkningen av kursene.
– Vi har dyktige produsenter og er i daglig dialog med dem. Faglig påfyll hos produsentene gir nytteverdi også for oss. Dette vil heve nivået på diskusjoner om valg av fasadeløsninger, til fordel for byggherrens prosjekt, arkitektens visjoner og ikke minst byggentreprenørens avgjørelser, sier han.
Daglig leder Gøran Karlsen er fornøyd med hvordan Fasadeskolen har blitt mottatt, spesielt av de norske Schücoprodusentene.
– Kvalitet står øverst på vår prioriteringsliste. Våre produkter produseres av andre enn oss selv og kompetanseheving og kontroll av denne verdikjeden er derfor vesentlig for å bevare Schüco-kvaliteten. Vi får aldri gjort nok på dette området. Vi vil fortsette å tilby verdikjedens aktører muligheter for kompetanseheving. Arkitekter, byggentreprenører og andre er også velkommen til å delta på kurs hos oss. Schücos Fasadeskole er bare inn i en forsiktig oppstartsfase, sier Karlsen.

Flere kursopplegg
Det er ikke bare fagkurs innenfor byggfaget Schüco tilbyr.
– I fjor tilbød vi innføringskurs i salg til våre Premium Partnere, noe vi ønsker å bygge videre på. Våre partnere etterspør argumentasjonstrening og salgskurs for viderekommende, noe vi naturligvis skal imøtekomme. Digital markedsføring skaper helt nye arenaer for produsenter å være tilstede på. Derfor arrangerer vi Schüco Social Media Day den 17. november på Helsfyr Atrium, hvor kursdeltakerne får opplæring i hvordan Facebook og Instagram kan benyttes for bedrifter i vår bransje. På salgs- og markedsføringskurs henter vi inn eksterne eksperter, som kan bistå med sin fagkompetanse, sier Hanne Sofie Flem Bjørkestøl, markedsansvarlig i Schüco.