Bård Eker til «Fagdagen 2017»

Glass og Fasadeforeningen har hyret inn industridesigner og gründer Bård Eker som «headliner» til «Fagdagen 2017». – «Full fart med Koenigsegg, Hydrolift og glassbransjen……», er tittelen på hans foredrag. Deltakerne vil bli både inspirert og motivert av Eker, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Glass og Fasadeforeningens tradisjonsrike fagdag har etter hvert blitt en stor og viktig møteplass for bransjen. Det er ventet 250 deltakere til konferansen. 22 utstillere viser frem sine produkter og tjenester, og 22 foredragsholdere er klare til å gi sine faglige råd og innspill. Dog vil den 22. foredragsholderen presenterer noe mer enn bransjerelatert fagkunnskap.
– Østfoldingen Bård Eker er blant landets mest fremtredende industridesignere. Koenigsegg og Hydrolift er de meste kjente varemerkene med hans signatur. Men Eker har også levert barnevognen Xplory fra Stokke og prosjektorer for Projectiondesign, og nå jobbes det med ny redningsskøyte for Redningsselskapet. På samme måte som vår bransje representerer Eker et bredt spekter av produkter. I tillegg er han en inspirerende foredragsholder som vil gi publikum en opplevelse de sent vil glemme, sier Graff.
Bård Eker er utdannet sivilindustridesigner fra Statens håndverks- og kunstindustriskole (nå: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Institutt for industridesign) i 1989.
Han driver og eier bedriftsgruppen Eker Group, som blant annet inkluderer Eker Design.
Ekers forretnings- og designvirksomhet er i stor grad fokusert på raske motorkjøretøy, og Eker Group eier blant annet 49% av racerbilprodusenten Koenigsegg i tillegg til å være eier av båtprodusenten Hydrolift.

LES OGSÅ: – God kvalitet på «Fagdagen 2017»

21 faglige foredrag

Programmet på «Fagdagen 2017» er delt inn i de fire fagseksjonene «bilglass-spesialistene», «glassprodusenter og – bearbeidere», «glassmestere/glassmontører» og «fasade og solskjerming». Foredragene leveres både av medarbeiderne i Glass og Fasadeforeningen, deres samarbeidspartnere og eksterne fagfolk.
Forfatter av boka «Hvem skal bygge landet?», Jonas Bals, jobber som rådgiver for Jonas Gahr Støre i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Bals er utdannet maler (og senere historiker), og jobbet flere år i Oslo Bygningsarbeiderforening og Fellesforbundet. Han holder foredraget «Fagutdanning og festtalene: Liv og lære».

«Skjerpede krav for å behandle personopplysninger fra 2018. Hva betyr de nye personvernreglene for din virksomhet?», leveres av fagdirektør i Datatilsynet Ove Skåra.

– Hans erfaring gjennom femten år i Datatilsynet er at alle egentlig blir veldig opptatt av personvern om vi tar oss tid til å reflektere over hva personvern egentlig innebærer. Vår erfaring forteller at dette innslaget er viktig for alle av våre medlemsbedrifter. Den nye personvernforordningen som inntrer neste år, får stor betydning for hvordan man håndterer persondata i bedriftene, sier Graff.

– Disse tre nevnte foredragsholderne presenteres under det fellesfaglige programmet.
Våre foredragsholdere innenfor de fire faglige seksjonene bærer hele arrangementet.
Vi er stolte av å kunne presentere alle bransjefolkene, sier Graff.

Her er en komplett oversikt over foredragsholderne:

Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen: Åpning av Fagdagen 2017

Jonas Bals, Faglig politiske rådgiver: «Fagutdanning og festtalene: Liv og lære»

Ove Skåra, Datatilsynet: «Skjerpede krav for å behandle personopplysninger fra 2018. Hva betyr de nye personvernreglene for din virksomhet?»

Stig Trondsen, Sparebank 1 Forsikring: «Forventninger fra forsikringsselskapene»

Rune Sandve, Bilglassgruppen: «Utviklingstrekk i bransjen»

Henning Sundvoll, Bilglassgruppen: «Hvordan vil fremtiden være for «Bilglass-spesialistene» mht. reparasjon og vedlikehold av ADAS systemer».

Asim Gondal, Hella Guthman: «Informasjon via frontruten – også i store kjøretøy»

Arild Hansen, Autobransjens Leverandørforening: «Hvem blir (er) fremtidens «Bilglass-spesialister»!

Hans Olav Meen Nilssen, Glass og Fasadeforeningen: «TEK 17. Gjør i det minste som mora di’ sier!»

Arve Haug, FG Skadeteknikk: «FG – veien til kvalitet. Ny veileder for montering av trygghetsruter»

Arnhild Dordi Gjønnes, NHO: «Få jobben! Rammeavtaler og offentlige anskaffelser»

Bjørn Glenn Hansen, direktør i Glass og Fasadeforeningen: «Når alarmen går! GFs vakthundsentral og samarbeidet med DIBK»

Henning Austad, Modum Glassindustri: «Dimensjonering og god dokumentasjon blir vinneren»

Sverre Valde og Mirja Emilia Ottesen, NOMIKO: «Fra grått til grønt: Slik deklareres gamle isolerruter»

Ragnhild Lokna Nygård, Sapa Building Systems: «Gjenerobring av lås og beslag»

Cato Hoel, Backe Entreprenør Holding AS: «Blyant ut. Det digitale prosjekt inn»

Per Christian Fossum, Hunter Douglas: «Effektiv sol- og energikontroll integrert i fasaden»
Anders Aa. Kittelsen, Virke: «Er vi enige, da? Salgs og leveringsbetingelser MED STOR SKRIFT»

Øystein Bakke, Profsys: «Nå er vi på plass med KS-Online-GF for håndverker`n»

Per Henning Graff, Glass og Fasadeforeningen: «Lærling som lærer»

Bjørn Glenn Hansen, Glass og Fasadeforeningen: «Kvalitetsnormen. La oss bli enige!»

Per Henning Graff og Hans Olav Meen Nilssen, Glass og Fasadeforeningen: «Faglige elite 2017: Presentasjon av våre nye autoriserte rådgivere»