Skandinaviska Glassystem med superisolerende glass

Byggenæringens svar for å innfri stadig tøffere energikrav i bygg er ofte bruk av lavere andel glassoverflater i fasaden. Sammen med Trimo går Skandinaviska Glassystem motsatt vei og satser på supereffektive isolerglass.

Q-air er produktnavnet på Trimos isolerglass som består av mellom fire og syv lag med glass. Glasskonstruksjonen gir u-verdier på mellom 0,16 – 0,49 W/m²K. Et vanlig 3-lagsglass har normalt en u-verdi mellom 0,51 – 1 W/m²K.

Q-air-glassene har i tillegg til sine isolerende egenskaper evne til å dempe solvarmeinnstrålingen og dermed redusere behovet for utvendig solskjerming, skriver Skandinaviska Glassystem i en pressemelding til Glass og Fasadeforeningen.

Skandinaviska Glassystem skriver videre at avtalen med Trimo er en videreføring av et eksisterende samarbeid.

Gjennom det EU-finansierte forsknings- og innovasjonsprosjektet «Horizon 2020» har selskapene allerede et samarbeid om å utvikle Q-air-glass til bruk i rehabilitering.

Samtidig skal glassene tilpasses Skandinaviska Glassystems eksisterende produkter.

­– Nå kan vi tilby våre kunder energieffektive glass integrert i våre system for plassbygget og modulære fasader. Med disse nye glassene kan vi i praksis bygge et helglasset bygg med passivhus-standard, sier direktør Jerker Lundgren, i Skandinaviska Glassystem.