Vetrotech med flere nyheter på BAU

Vetrotech Saint-Gobain viser for første gang frem Contraflam Mega, Lunax-døren og SageGlass VARIO. Men også andre produktnyheter presenteres på en spesielt tilrettelagt interaktiv stand.

På BAU lanseres Contraflam Mega, det største isolerende brannbeskyttende sikkerhetsglasset på markedet og Lunax-døren, som er markedets første brannbeskyttende glassdør uten karm og rammer. Som distributør av SageGlass i Europa og Midtøsten viser Vetrotech også SageGlass VARIO, som er en banebrytende innen design av store glassfasader uten rammer.

Vetrotech Saint-Gobain og SageGlass byr på en ekstraordinær visuell opplevelse på BAU 2017. Med interaktive videoer kan de besøkende oppleve hva som skjer når det bryter ut brann bak en 4,6 meter høy Contraflam Mega glassvegg, og de kan med virtual reality-briller oppleve hvordan SageGlass intelligent skjermer for solen etter dens vinkel.

Det virtuelle miljøet er med på å iscenesette serien av produktnyheter som Vetrotech Saint-Gobain og SageGlass viser på messen. Nyhetene vises på Saint-Gobain Building Glass Europes stand. På den 116 kvm store standen kan man møte Saint-Gobain Building Glass Europe, Vetrotech, SageGlass og SWISSPACER.

– Vi er et team i Saint-Gobain Building Glass Europe som viser en serie nyheter innen ytelse, design, vinduer og fasader på messen. For Vetrotechs og Sageglass’ sin del ser vi særlig frem til å demonstrere vårt største brannbeskyttende glass Contraflam Mega, som med sine 4,6 meter rager høyt på standen. Vi viser også Contraflam Pro 30 med nye brannsikkerhets- og sikkerhetsfeatures i en «anti-panikk-dør»-løsning, samt det nye SageGlass VARIO, som imøtekommer arkitekters etterspørsel etter fasadeløsninger uten rammer, skriver selskapet i pressemeldingen.

Slik beskrives produktene som skal presenteres:

Contraflam Mega: Contraflam Mega imøtekommer den økende etterspørselen fra arkitekter etter ekstra store glassløsninger. Med sine 2,300 x 4,600 mm er Contraflam Mega det høyeste brannbeskyttede sikkerhetsglass på markedet som gir full brannbeskyttelse i opp til 60 minutter. Glasset leveres også som en rammefri systemløsning. På BAU byr Vetrotech på en virtuel opplevelse av en brann i et rom. Man kan oppleve de sikkerhetsmessige fordelene med den innovative storformat-løsningen og se hva som skjer med glasset ved brann, og hvordan evakueringen kan foregå sikkert og uten panikk.

ASB Glass Floor: ASB Glass Floor er et gulv laget av glass fra Vetrotech Saint-Gobain med innebygget fleksibilitet som gjør det godt egnet til volleyball-, fotball- og basketballkamper, samt andre aktiviteter med særlige krav til bæreevne. Den innbyggede LED-belysning gjør gulvet velegnet til sportshaller og steder hvor der ønskes en ekstra WOW-effekt. På BAU vises ASB Glass Floor i sammenheng med det interaktive miljøet og Contraflam Mega.

Lunax Door: Contraflam Lunax Door kombinerer moderne design med de høyeste sikkerhetsstandarder. Glassdøren, som er uten karmer og rammer, gir maksimal transparens og skaper dermed en opplevelse av lys og rommelighet. Samtidig yter den opp til 60 minutters brannsikkerhet.

Contraflam Pro 30: Contraflam Pro 30 tilbyr både EI 30 brannbeskyttelse og meget høy sikkerhetsbeskyttelse. Glasset har som dørløsning fått ”RC2 Anti-Panic”-klassifisering. Glasset inneholder polycarbonat, noe som gjør det både lett og tynt.

SageGlass VARIO: SageGlass forandrer fundamentalt måten vi opplever bygninger på. Det revolusjonerende glasset imøtekommer den økende etterspørselen etter selvjusterende fasader og holdbart design. SageGlass skifter tone i forhold til dagslys, varme og solskin, uten behov for rullgardiner eller persienner. Dermed bevares utsynet og energiforbruket reduseres. Tonetilpasningen foregår automatisk eller med manuel styring. Det ligger 25 års utvikling bak SageGlass, som på intelligent vis maksimerer dagslys og komfort for bygningens brukere uavhengig av tidspunkt og vær. På BAU vises en ny, stor utgave af SageGlass VARIO, som gjør det mulig å designe fulle glassfasader uten rammer.

Vetrotech Saint-Gobain og SageGlass stiller ut sammen med de andre virksomhetene i Saint-Gobain Building Glass Europe i hal 2, stand 338.