– Glassets vidunderlige merverdi

Finner vi en bedre tittel på et foredrag? Nei, i hvert fall ikke om vi tenker innovativt og fremtidsrettet. Cathrine Vigander er en av flere gode foredragsholdere under GFD 2017. Den den røde tråden i programmet er nettopp «fremtiden i bransjens egne hender».

Cathrine Vigander er partner og daglig leder i Element Arkitekter i Oslo. Hun har lang erfaring. Vigander har holdt en rekke forelesninger i inn- og utland, blant annet på Harvard University høsten 2015. Cathrine jobber for øyeblikket med et bokprosjekt med arbeidstittelen «Sustainability in Scandinavia».

Vigander mener at hun som arkitekt har et samfunnsansvar. Hun skal både bidra til et bedre miljø og sikre bærekraftige og funksjonelle byggeprosjekter.

– Jeg tenker meg å si litt om hvordan vi bruker glass i vårt daglige arbeid, der kunst, innovasjon og lys er viktige elementer. Dessuten skal jeg på en konstruktiv måte formidle hvordan jeg tenker at glassbransjen i større grad kan gå i front når det gjelder innovasjon. Ikke minst gjennom synliggjøring av merverdien som skapes ved bruk av glass, blant annet innenfor helse, økonomi og miljø, sier Vigander.

Generasjons- og lederskifte

Det faglige rammeprogrammet for arrangementet består av fire bærebjelker.

UNGE LEDERE STYRER FREMTIDEN

SERIØS FAG- OG MESTERUTDANNING

VIRKEMIDLER I MARKEDSFØRINGEN

FREMTIDEN I BRANSJENS HENDER?

– GFD 2017 setter fokus på leder-og bedriftsutvikling i et fremtidsperspektiv. Vi tror alle temaer blir godt mottatt. Spesielt «UNGE LEDERE STYRER FREMTIDEN» vil treffe en stor målgruppe. Det handler om hvordan vi skal motivere og rekrutterer nye ledere inn i bedriftene. Vi har mange gode eksempler fra egen bransje å trekke frem. Vi har valgt ut Oslo Glass og Vindu som et godt eksempel på hvordan et selskap videreføres av unge kompetente uten familietilknytning. På den annen siden skal Jannicke Kristoffersen fortelle om hvordan man gjennomfører et naturlig lederskifte innen familien. I tillegg kommer både Eierskiftealliansen og Styreforeningen for å snakke om temaet fra mer formelt ståsted, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Alltid seriøst

Intet GF-arrangement uten at temaene seriøsitet og kompetanse berøres. På GFD 2017 får deltakerne høre mer om hvordan A-krim Vestfold går til angrep på svart arbeid. Gøran Karlsen skal holde et innlegg om «hvordan bygge norsk kompetanse»? Overført; hvordan styrke nasjonal konkurransekraft gjennom kompetansebygging.

Glass og Fasadeforeningen samarbeider med BNL om ny mesterbrevutdanning. Jørgen Ofstad skal i den anledning snakke om de gode erfaringene med «blimester.com».

Sosiale medier brukes av mange. Noen er flinke til å utnytte denne markedskanalen. Andre er ikke like bevisste. Kreatør, tekstforfatter og ekspert på sosiale medier skal lære deg både hvordan du kan utvikle din sosiale intelligens og han nevner kanskje også hvordan man ikke bør gå frem i det digitale offentlige rom.

– GFD 2017 får en ny form siden vi også feirer vårt 100-årsjubileum. Vi håper selvsagt at hele pakken er spennende. Men det er også mulige å bli med på deler av arrangement. Dog er det også et attraktivt ledsagerprogram. Dessuten får man rikelig anledning til å oppleve Oslo med shopping og det hele. Derfor tror jeg mange tar en langweekend i Oslo 16. – 19. mars, enten man er langreist eller kortreist, sier den som vanlig entusiastiske Graff.

Sted

Basen for GFD 2017 vil være Thon Hotel Bristol i Oslo. Arrangementet vil være todelt  og skal både være en historisk reise gjennom vår bransjeforenings første 100 år, og en tur på vei mot bransjens fremtid i Norge. Fremtidskonferansen holdes i hotellets konferanseavdeling.

Deltakerne innkvarteres følgelig på Bristol, men komitéen vil av praktiske grunner tilby alternativ overnatting på Thon Hotell Munch 150 meter bortenfor Bristol.

Påmeldingsfrist: 28. februar 2017

Full pakke torsdag/søndag deltaker Thon Hotel Bristol kr. 11.500,-
Full pakke torsdag/søndag ledsager Thon Hotel Bristol kr. 4.350,-
Full pakke torsdag/søndag deltaker Thon Hotel Munch kr. 9.950,-
Full pakke torsdag/søndag ledsager Thon Hotel Munch kr. 3.850,-
Dagen før dagen hos Schüco torsdag 16.03, kl. 14.00-17.00.
Gratis for deltakere på GFD 2017
GFD 2017 fredag/søndag deltaker Thon Hotel Bristol kr. 8.850,-
GFD 2017 fredag/søndag ledsager Thon Hotel Bristol kr. 2.950,-
GFD 2017 fredag/søndag deltaker Thon Hotel Munch kr. 7.950,-
GFD 2017 fredag/søndag ledsager Thon Hotel Munch kr. 2.550,-
GFD 2017 Dagpakke, inkl. lunsj, faglig program fredag, kr. 2 750,-
Ledsagertur fredag kr. 1.450,- pr. pers. (Ikke inkl. i pakkeprisen)
DAGEN ER DIN LØRDAG: (Ikke inkl. i pakkeprisen)
Nasjonalgalleriet, Ekebergparken kr. 640,- pr. pers.
Byvandring Operaen og Barcode kr. 440,- pr. pers.
Vigelandsparken og Holmenkollen kr. 515,- pr. pers.