– Katode vil gi oss innsparinger

Vestfoldbedriften Aluminium Fasader AS er innmeldt i Glass og Fasadeforeningen. – Vi har store forventninger til medlemskapet og spesielt programvaren Katode. Vi regner med store innsparinger når vi tar dette i bruk, sier prosjektleder Thor-Henning Krossøy.

Aluminium Fasader AS ble etablert i 1986 og leverer bygg- og utstyrselementer i glass og aluminium. Selskapet har 15 dyktige medarbeidere, i tillegg til innleide montører, som sørger for produksjon, montasje, økonomistyring og prosjektledelse. Hovedmarked er Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

– Akkurat nå ser situasjonen lys ut. Vi har nok oppdrag og en solid ordrereserve på over 10 millioner kroner. Det er spesielt i privatmarkedet vi ser en økning. Over 30 prosent av vår omsetning kommer fra det såkalte premium-markedet. Her har vi stor nytte av å være en del av Schüco Premium Partner-nettverket. Vi leverer mange skyve- og foldedører til store hytte- og boligprosjekter sier Tom Erik Pettersen.

– Aluminium Fasader AS har ikke vært medlem i foreningen tidligere. Hvorfor har dere nå valgt å bli med i vårt nettverk?

– Generelt ser vi at foreningen stiller et godt faglig apparat tilgjengelig for sine medlemmer og ivaretar interessene til både glass- og fasadeleverandørene. Sekretariatet kjenner våre utfordringer og vi får alltid respons på våre henvendelser. Samtidig skaper foreningen en rekke møteplasser som vi ser verdien av å vær med på. Vi har store forventninger til forening og fagmiljø og samtidig ønsker vi å være en aktør i det faglige miljøet, sier Pettersen.

– Men selvfølgelig ser vi også at deltakelse i konkrete tiltak vil være viktig for oss. Vi tror vi kommer til å ha stor nytte av tilbudene i «GF Digitale verktøy». Foreningen kan både stille opp med et kvalitetssikringssystem og ressursplanleggingsverkøyet Katode. Det var avgjørende for vår beslutning, sier prosjektleder Thor-Henning Krossøy.

– På hvilken måte?

– Katode gir oss komplett oversikt. Jeg håper og tror på at vi kan spare halve tiden vi bruker på planlegging og møtevirksomhet. Den enkelte medarbeider vil også kunne ta selvstendige avgjørelser uten å involvere folk hele tiden. I sum vil vi frigjøre tid vi kan bruke operativt. Prisen for dette verktøyet har jeg også brukt som et argument for å bli medlem i foreningen, sier Krossøy.

Artikkel fortsetter under bildet.


Tom Erik Pettersen (daglig leder), Thor-Henning Krossøy, (prosjektleder) og Øystein Smith Kjær (prosjektleder) er nye ansikt i Glass og Fasadeforeningens fagmiljø.

Importerer ikke

Aluminium Fasader AS har sentral godkjenning frem til 2018 og har kompetansen som kreves for fornying, når den tid kommer. Selskapet er godkjent lærebedrift og har lærling i virksomhet på 2. året.

– Vi er opptatt av å dyrke det norske fagmiljøet og rekruttere ungdom til våre yrkesfag. Av prinsipielle grunner importere vi ingen ting. Alt vi gjør av innkjøp skjer fra norske leverandører. Vi tror dette bidrar til å styrke norsk bransje, sier daglig leder Pettersen.

– Dere har en jevn omsetning på rundt 30 millioner kroner de siste årene. Hvilke ambisjoner har dere og eierne for selskapet?

– På kort sikt skal vi drive i det omfanget vi gjør nå. Vi velger å ikke gå løs på de store prosjektene. Skal vi ekspandere må vi også bygge ut. Våre eiere er også tilfredse med situasjonen. Det gjelder dermed å være gode på det vi skal være gode på, sier Pettersen.

– Er det noen områder dere er spesielt gode på?

– Vi er den eneste bedriften som har en godkjent eksplosjonssertifisering for vinduer, inkludert ramme, glass og innfesting. Dette systemet har vi utviklet selv, med bruk at komponenter fra våre leverandører. Dette er unikt for oss og har gjort oss i stand til å levere til blant annet Hydro-prosjekter i utlandet, avslutter Pettersen.

Fasadeentreprenøren holder til i moderne lokaler i Larvik med egen produksjon av fasader, dører, skyvedører, foldedører og vinduer. Kunder tas i mot i et eget showroom med blant annet utstilt foldedør og skyvedør.