AKTUELT

Henning Sundvoll og Roy Ellingsen i Bilglassgruppen er sparringspartnere for Per Henning Graff.

Mye faglig om bilglass

Mens vi venter på den offisielle invitasjonen til Fagdagen 2016 – Trondheim, kan vi nå røpe flere detaljer om det faglige programmet. Bilglass, eller «glass i kjøretøy», får egen agenda i et totimers fagprogram. Henning Sundvoll og Per Henning Graff er enige om at det nye kalibreringsverktøyet må få stor oppmerksomhet.

På «Fagdagen 2016 – Trondheim» setter Glass og Fasadeforeningen et tydelig fokus på alle deler av bransjefellesskapet. Etter et felles innledende program vil vi gjennomføre tre separate fagseksjoner som retter seg mot fasade, bilglass og kombinasjonen håndverk og industri. Hver enkelt deltaker kan da velge «sitt» fagområde.

– I takt med den teknologiske utviklingen krever montering av bilglass i dag høy faglig kompetanse. Spesielt i forhold til alt utstyr som skal fungere i forhold til bilens sikkerhets- og komfortelektronikk. Dessuten er det endelig kommet krav om at alle som monterer bilruter må ha «særlig arbeidstillatelse, sier prosjektleder Per Henning Graff.

Programkomiteen har hensyntatt utviklingen og presenterer et program som omhandler disse temaene.

– Vi har god nytte av å diskutere med aktørene i bransjen. Både Autover og Bilglassgruppen AS har vært nyttige samtalepartnere i prosessen med å utforme programmet.

– I tillegg inviterer vi bilglassaktørens viktigste premissgiver, forsikringsselskapet, til Trondheim. Det er viktig at vi spiller på lag med forsikringsselskapene. Derfor har vi satt opp «Krav og forventninger fra premissgiver» som egen post i programmet, sier Graff.

Fagutstilling

Som vanlig vil det være stor fagutstilling i forbindelse med Fagdagen 2016 – Trondheim. Klare utstillere er Sapa Buildingsystems, GFAB Glassteam, Dorma, Pilkington, Per Mordt AS, Swissspacer, Bilglassgruppen, Autover, Solfilmgruppen og Glass og Fasadeforeningen.

– Vi har plass til et par utstillere til. Men vi regner med å fylle disse i løpet av et par dager, avslutter Graff.

Invitasjon vil bli sendt ut i uke 37. Men du kan allerede nå melde deg på til Fagdagen 2016 – Trondheim.

Siste saker fra nyhetsrommet

bransjeregisteret 2018. Illustrasjon.
Harald Aase. Foto: ©Adam Stirling

Harald Aase
Kommunikasjonsrådgiver

e-post: aase@gffn.no
tlf: + 47 950 84 298

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få det siste fra glass- og fasadebransjen rett i innboksen.